akciók

|

napszemüveg

|

kontaktlencse

|

szemüveg

|

egyéb

|

vendégkönyv

|

rólunk

 tudta...?
Repülőn célszerűbb szemüveget viselni kontaktlencse helyett, ugyanis a levegő szárazabb a szokottnál: a lencse kiszáradhat, ezáltal irritálhatja a szemet.
Ha repülés közben szemüveget visel és megérkezéskor helyezi vissza a lencséket, frissebbnek és kevésbé fáradtnak fogja érezni szemeit.
Ingyenes a szemvizsgálat, ha nálunk vásárolja szemüvegét! (computeres mérés és szemész szakorvosi vizsgálat, akár szemfenékvizsgálat és szemnyomásmérés is - 40 év felett, cukorbetegeknek, magasvérnyomásúak- nak ajánlott!) 10% kedvezmény diákoknak a színes kontaktlencsékre. Hódíts a szemeiddel! :-) Vásárolja minden második pár féléves lencséjét olcsóbban: 2000 Ft kedvezmény, ha következő pár lencséit 6 hónapon belül megvásárolja. Kontaktlencséseinknek a kontrollok ingyenesek. Vállaljuk a tőlünk vásárolt lencsék ultrahangos tisztítását.
Vásárlóinknak szükség esetén az ambuláns szemorvosi ellátás is ingyenes ( pl.: gyulladások)
Régi modelleinket kedvezményesen vásárolhatja meg, akár 1000.- Ft-ért találhat szemüvegkeretet! 30-50% kedvezmény szemüvegkereteinkre! Nálunk már a divatos ívelt napszemüvegek is rendelhetők dioptriás változatban! Válasszon a dioptriás ADIDAS napszemüvegek közül! Vásároljon olcsóbban nálunk: gyűjtse majd váltsa be a forintpontokat! Minden 20 forint után kap egy pontot! Multifokális lencsék akár 50% kedvezménnyel, akár 9000 Ft / darabtól! Olvasson, vezessen, dolgozzon egy szemüveggel!
<<         >>

A szemüveglencsék fajtái - A szemüveglencséket számos szempont alapján lehet csoportosítani, döntés előtt célszerű megismerni a lehetőségeket. Természetesen nincsen legjobb lencse: ki-ki a maga igénye szerint dönti, melyik számára a legkedvezőbb.

Alapanyaguk szerint két csoportba sorolhatók a lencsék: üveg és műanyag lencsék. Az üveglencsék jellemzően nehezebb, mint műanyag társaik, azonban ellenállóbbak. A súlyon kívül fontos szempont lehet egyes esetben az, hogy az üveg lencsék törékenyebbek, mint a műanyagok.

Optikai konstrukció szerint három csoportra oszthatók a lencsék: egyerősségű, bifokális és multifokális. Ezek egy, kettő illetve több távolságra adnak megfelelő látásélményt.

Bifokális lencsével jól látunk távolra, valamit 30-40 centiméterre olvasni. A két távolság között (munkatávolság) azonban életlen a látásunk. Másik gond vele, hogy nem a legesztétikusabb megoldás. Mindenki ismeri a bifokális lencsék becsiszolt kis "ablakocskáit", ami egyrészt árulkodik korunkról, másrészt zavaró is lehet a törésvonal miatt.

A legtökéletesebb megoldás a multifokális vagy progresszív szemüveglencse, amely minden távolságra éles képet adnak. A progresszív lencsék szebbek, mint a bifokális lencsék, viselésük sokkal magasabb minőségű látást ad, a két dioptriaérték közötti ugrás hiánya miatt. De pont összetettsége-bonyolultsága miatt előfordul, hogy megszokásuk néhány nap-hét türelmet igényel.

Különleges multifokális lencse az ún. munkaszemüveg. Ezt azoknak javasoluk, akik távolra jól látnak, de a monitorhoz más korrekciót használnak, mint olvasáshoz. A monitorhoz való optikai rész különösen széles.

Újabb csoportosítás lehet a lencsék látványa. Egy színes, akár a napfény hatására sötétedő (fotokromatikus) lencse fényérzékeny szemnél különösen ajánlott. Ma már millió színárnyalat választható, különösen kedveltek a pasztelszínű, halvány árnyalatok, melyek szépen harmonizálhatnak a kerettel.

A színkiválasztásnál figyelembe kell venni, hogy hol és mire is fogjuk a szemüveget használni: elsősorban "benti" szemüvegnél nem szabad sötét színt választani, mert a látást tompíthatja. Ha sokat viseljük szabadban, akkor nyugodt szívvel választhatunk a színkavalkádból, persze a szemünk fényérzékenységének megfelelően. Divatosak a mai szemüvegdivatban az ún. átmenetes színek. Fentről a sötétebb árnyalatból világosodó tónusok nagyon mutatósak.

miklósi optika © 2005 | használati feltételek | oldaltérkép