top of page

SZEMÜVEGLENCSÉK,

DIPOTRIÁS

NAPSZEMÜVEG

LENCSÉK

Hogyan válassz szemüveglencsét?

Optikusom tudja, hogy melyik a legmegfelelőbb lencse a számomra? 


Igen, természetesen!

 

Mi képesek vagyunk a szemüveglencséket a Te személyes vizuális igényeidnek megfelelően, személyre szabottan kiválasztani. Napjaink fejlett lencsetechnológiáinak köszönhetően számos lencsetípus áll ehhez a rendelkezésre.

 

De végső soron Te vagy az, aki képes vagy felmérni, mérlegelni és rangsorolni a saját igényeidet. Ezért a konzultáció során való aktív részvételed egyet jelent a még jobb látásélménnyel!

egyfókuszú lencsék

Egyfókuszú lencsék

 

Az egyfókuszú lencsék egy bizonyos dioptriával készülnek, és ezek esetében a lencse teljes felületén ugyanannyi a dioptria lefutása.


Kristálytiszta látás, maximális kényelem.


Az egyfókuszú szemüveglencsék esetében a lencse teljes felületén ugyanannyi a dioptria lefutása. Különösen alkalmasak a miópia (rövidlátás), hipermetrópia (távollátás) és/vagy asztigmia korrekciójára.

 

(Amennyiben többnyire bifokális vagy progresszív lencsét viselsz, akkor is hasznát veheted az egyfókuszú lencséknek bizonyos tevékenységek esetében, például TV-nézés során (távolra tekintéskor), vagy olvasás és számítógépes munka közben (közelre tekintéskor).

 

Az egyfókuszú lencséink széles választékban elérhetőek, így biztosan megtalálod majd a vizuális igényeidnek megfelelő megoldást!

Ana Hickman napszemüvegek, szemüvegek,progresszív, fényresötétedő,
progresszív lencsék

Progresszív lencsék

A presbiópiában (időskori távollátásban) szenvedő páciensek számára készülő
Egyre nehezebben lát közelre? Előfordul, hogy néhány pillanatra elmosódik. Ebben az esetben lehet, hogy presbiópiád van. Ez a természetes jelenség általában 40 éves kor fölött jelentkezik, és az oka az, hogy az idő előrehaladtával a szemlencsénk veszít a rugalmasságából. Ha nem teszel lépéseket ezekkel a változásokkal kapcsolatban, hajlamossá válhatsz a szemfáradtságra és a fejfájásra.

 

A progresszív lencsék (vagy más néven multifokális lencsék) megszámlálhatatlanul sok fókuszponttal rendelkeznek, így nem csak távolra és közelre, hanem bármilyen távolságra éles képet biztosítanak. A progresszív jelző a dioptria fokozatos (azaz progresszív) változására utal.

 

Az elmúlt években széles körű kutatások folytatak a progresszív lencsék tökéletesítése érdekében. A folyamatos innovációnak, és a forradalmi lencsetervezési technológiák alkalmazásának köszönhetően, a progresszív lencsék széles torzításmentes látómezőt, továbbá kristálytiszta látást biztosítanak viselőjüknek.

Bifokális szemüvegek készítése
beltéri lencsék

Beltéri lencsék

 

Beltéri lencséink speciálisan azon szemüvegviselők számára nyújtanak támogatást, akiknek közelre és közép távolra kell fókuszálniuk munka közben.
Kényelmes látás munka közben. A progresszív lencsék ideális megoldást jelentenek a legtöbb presbióp számára. Azok számára azonban, akiknek közelre és közép távolra kell fókuszálniuk munka közben, a standard progresszív lencsék kevésnek bizonyulhatnak. Beltéri lencséink speciálisan azoknak a szemüvegviselőknek nyújtanak támogatást, akik kristálytiszta látást igényelnek munkavégzés közben.

Monitoros védőszemüvegekről bővebben 

Monitoros védőszemüvegek
lencsék sporthoz

Sporthoz, a még jobb teljesítményért

Legyél akár profi, akár amatőr sportoló, valószínűleg magas követelményeket támasztasz a sportfelszerelésével szemben. De ugyanezt várod el a szemüvegedtől is?

A magas vizuális teljesítményt és maximális kényelmet biztosító, rendkívül esztétikus sportlencsék lehetővé teszik, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsd! Sportlencséink minden olyan szemüvegviselő számára ideális megoldást jelentenek, aki rendszeresen sportol a szabadidejében. Ezek a magas bázisgörbületű lencsék kifejezetten az ívelt, kényelmes viseletet, illetve az arc védelmét egyaránt biztosító keretekhez lettek kifejlesztve.

Emellett, a különböző kontrasztfokozó színezések kényelmes, kontrasztos látást biztosítanak, még gyenge fényviszonyok és kedvezőtlen időjárási körülmények között is. Kérd  tanácsunkat az igényeidnek leginkább megfelelő színezés kiválasztásában!

Speciális dioptriázható sport kereteinket is szívesen ajánljuk. Ezek a szemüvegek maximális védelmet nyújtanak a mechanikai sérülésekkel szemben a sporttevékenység ideje alatt, legyen szó fallabdáról, tollaslabdáról, teniszről, kosárlabdáról, labdarúgásról vagy kézilabdáról.
Sokféle színben és méretben! Természetesen törésbiztos lencsékkel készítjük el.

szemüvegek sporthoz
gyermeklencsék

Gyermekeinknek

 

A gyermeklencséknek különböző speciális követelményeknek kell megfelelniük, mivel a gyerekek nagyon aktívak, mozgékonyak. Fontos a tiszta, éles látás, a biztonság törés- és ütésálló szemüveglencsékkel, a maximális viselési kényelem vékony és könnyű szemüveglencsékkel.

gyerek lencsék, gyerek szemüvegek, gyermek szemvizsgálat
fényresötétedő lencsék

Fényresötétedő lencsék


Maximális kényelem és védelem minden fényviszony között

Környezetünk folyamatosan változik a nap során. A szemüvegviselők számára ez gyakran kihívást jelent, hiszen a változó fényviszonyokhoz történő alkalmazkodás érdekében folyamatosan cserélgetni kell egy dioptriás szemüveget és egy napszemüveget.

A fényresötétedő lencséket úgy alakították ki, hogy alkalmazkodjanak a minket körülvevő fényviszonyokhoz: a szabadban besötétednek, beltéren pedig gyorsan kivilágosodnak, és átlátszó színt vesznek fel. Vásárlóink számára így maximális komfortot és védelmet biztosítanak, minden fényviszony között.

A fényresötétedő lencsék legújabb generációja túlmutat az egyszerű látáskorrekción. A szabadalmaztatott Fotokromatikus Precíziós Technológiával és a Stabilight Technology eljárás alkalmazásával létrehozott, innovatív fényresötétedő lencséink egyedülálló teljesítményt és tartósságot biztosítanak viselőiknek.


Vásárlói előnyök
 

  • Kényelmes látás és egyenletes teljesítmény minden fényviszonyok között

  • Ragyogás csökkentése, kontrasztos látás és természetes színérzékelés

  • 100% UV-védelem

fényresötétedő lencsék
dioptriás napszemüveg lencsék

Dioptriás napszemüveg lencsék - A divat és a funkció találkozása

Ahogy növekszik az érdeklődés az egészséges életmód iránt, úgy töltünk egyre több időt a szabadban. Ezzel párhuzamosan a napsugarakkal szembeni védelem, a ragyogás csökkentése és a kontrasztos látás fontossága is előtérbe helyeződik. A szemüvegviselők azonban gyakran nem tudják, hogy milyen megoldásra van szükségük, illetve milyen választási lehetőségek állnak rendelkezésükre.

Színezett lencséink bármilyen szabadtéri tevékenységhez ideálisak, és nyugodt, tiszta látást, továbbá megfelelő védelmet és kényelmet biztosítanak viselőjüknek. Emellett, mivel rendkívül széles termékskála áll a vásárlók rendelkezésére, nincs szükség kompromisszumokra: a divat és a funkció ugyanolyan fontos szerepet tölthet be a választáskor. A színárnyalatok, színátmenetek és különböző telítettségű színek széles skálájában kapható lencséink között vásárlóink biztosan megtalálják majd az életstílusuknak megfelelő legideálisabb megoldást. 

 


Léteznek ezek a lencsék

*polarizált

 

A vízfelületről, hóról és nedves úttestről visszaverődő napfény vakító ragyogást és kellemetlen visszatükröződést okozhat. Ez vizuális diszkomforthoz, a szem megerőltetéséhez és – bizonyos tevékenységek, például vezetés vagy extrém sportok űzése közben – veszélyes helyzetek kialakulásához vezethet. A polarizált lencsék semlegesítik a kellemetlen ragyogást, és tiszta, nyugodt, kontrasztos látást biztosítanak a szemüvegviselőknek, bármilyen szabadtéri tevékenységeket végezzenek is. Polarizált lencséink kiszűrik a ragyogást okozó vízszintes fényhullámokat, és csak a függőleges fényhullámokat eresztik át, amelyeket a szemünk kényelmesen fel tud dolgozni. Így az erős fényben is nyugodt, fókuszált látást biztosítanak. Mi több, e lencséink 100%-ban blokkolják az UV-sugarakat, ezáltal tökéletes UV-védelmet is nyújtanak viselőiknek.

*kontrasztfokozó

 

Kontrasztos látást ad bármilyen időjárási viszonyok között, magas fokú vizuális kényelemmel és optikai tisztasággal rendelkeznek, a gyors és pontos reakciók elősegítésében kiválóak, megnövelt vizuális teljesítményt tesznek lehetővé.

*tükrös kivitelben is

 

Amellett, hogy népszerű divatos kiegészítők, a tükrös napszemüveglencsék számos további előnyös tulajdonsággal is rendelkeznek. Visszatükrözik a fényt a lencse felületéről, ezáltal csökkentve a szemünkbe jutó fénymennyiséget. Csökkentik a ragyogás okozta vizuális diszkomfortot és a szem megerőltetését. Viseletük különösen előnyös, ha fényes, ragyogó környezetben (például hó, víz vagy homok) tartózkodunk. Emellett, a tükrös lencsék elrejtik szemünket a külső szemlélők elől, amit szintén sokan vonzó tulajdonságnak tartanak. Arany, ezüst és kék színben kaphatóak.

 

Oszd meg barátaiddal ezt az oldalt!
bottom of page